home

Welkom op mijn online portfolio.
Met een overzicht van werk dat ik in de loop van de jaren als creatief technisch dtp-er / grafisch vormgever bij diverse reclame bureaus en studio’s waar ik in dienst ben / was heb gemaakt.

Ik ben een Multi-Disciplinair Creatief – Technisch DTP’er / Ontwerper voor alle soorten van vormgeving ⁄ communicatie, in de breedste zin van het woord. Grafische ontwerpen voor drukwerk (2D) voor o.a. huisstijlen, verpakkingen, advertenties, web-site of alleen een logo. Visualisaties van 3D modellen in een “still” of als “animatie“ bijvoorbeeld een logo of een product.

Omdat ik me niet beperk tot één aspect van het ontwerp spectrum, maar geloof in een totaal aanpak. Daarom mijn motto: “Veelzijdigheid als specialiteit“. Door de jaren heen heb ik gemerkt dat er binnen reclame bureau en studio’s, maar ook bij de opdrachtgevers behoefte is aan een brede aanpak.

Veelzijdigheid als specialiteit


print

Op deze pagina voorbeelden van “print” uitingen die ik bij diverse reclame bureaus en studio’s waar ik heb gewerkt heb gemaakt. Als Multidisciplinair Ontwerper maak ik grafische ontwerpen in 2D of 3D voor o.a. huisstijlen, verpakkingen of advertenties een web-site. Of alleen een logo. Visualisaties van 3D modellen in een “still” of als “animatie“. Van creatief ontwerp naar technische dtp, geschikt voor print, web of wat je maar wenst.

Print divers

More print

Magazines

Mijn motto: “Veelzijdigheid als specialiteit“. Omdat ik niet beperken tot één aspect van het ontwerp spectrum, maar geloven in een totaal aanpak. Communicatie in “print” het vertrouwde drukwerk met uw verhaal. Want dat is het eigenlijk, vertel je verhaal via een stuk papier, karton of ander bedrukbaar medium. Ieder medium vraagt om een andere aanpak. Naast natuurlijk de inhoud en vorm zijn stelt ieder type drukwerk zijn eigen technische eisen, mogelijkheden en beperkingen. En dat ontwerp moet ook door vertaald worden in technische dtp.

Ik ontwerp maar voer het ontwerp ook uit. Een ontwerper die ook de technische kennis en kunde in huis heeft om tot een drukwerk klaar document te komen. Maar het ontwerp ook moeiteloos door vertaald naar een werkende web-site.

magazines

Een mooie uitdaging zijn magazines / tijdschriften. Ik heb er enkele mogen vormgeven en maken. Het neer zetten van een blad dat voldoen aan de verwachtingen van de opdrachtgever, en aan die van de lezers natuurlijk. Want die zijn de uiteindelijke de beslissers over het succes. Van de eerste ruwe ideeën tot een eerste schets en ‘nul nummer’. Tot het uiteindelijke basis-stramien met typografische regels en beeld voorkeuren. Naast de vormgeving heb ik ook een groot deel van de lay-out en DTP verzorgt. Bovendien ook heel veel beeldbewerking en montage.
Omdat ik niet beperken tot één aspect van het ontwerp spectrum, maar geloven in een totaal aanpak. Daarom mijn motto: “Veelzijdigheid als specialiteit“. Voor een eenvoudige flyer of een brochure tot een tijdschrift van 64 pagina’s. Ik kan het voor u maken!

Voor Readershouse uitgevers : Pitch vormgeving SEAT magazine en later de productie.

SEAT: Circular en Sensation

SEAT: Circular Voor SEAT: 2 tijdschriften ontworpen vanaf nul. Naast de lay- out en typografie van de bladen, ook de opmaak van de pagina’s verzorgt en veel beeldbewerking.


Inside Outside: special verkoop magazine.

Inside outside: magazine t.b.v. bouw project Pharos toren
Special tijdschrift voor een bouw project: Ter bevordering van de verkoop van appartementen.

Aimee, Thuis, Autopress, Amazone en Eyeline

5 bladen: aimee, thuis, autopress, amazone en eyeline
Voor de G-Tien uitgevers groep: Opzetten van 4 compleet nieuwe tijdschriften.
Aimée – vrouwenblad | Thuis – woon- en livestyleblad | Autopress – autoblad | Amazone – mannenblad |
Verder ook nog het Special interest magazine EyeLine (Opticiens).

packaging

Packaging of in het Nederlands verpakkingen vraagt veel technische productie kennis. Het is geen rechttoe rechtaan dtp werk. Gelukkig heb ik die kennis en ervaring ook in huis als vormgever, maar ook als uitvoeren technisch dtp-er.

Verpakkingen moeten vooral “stopping power” hebben. In het schap is de concurrentie groot. Waar sta je tussen, maar ook op welke hoogte in het schap. De jungle van de winkel vraagt om een heel andere kijk op een product dan b.v. een advertentie. Je staat gevangen tussen een variatie van kleuren en verpakkingsformaten. Half verscholen achter een schapkaart of een display. Hoe word je gevonden en vertel je waar je voor staat. Maar ook wat moet er op staan. Ja je logo en een plaatje van de inhoud. De barcode (ean), ingrediëntendeclaratie in meerdere talen, de plek met de productie- of houdbaarheid-datum. Heel veel verschillende wensen en verplichtingen op een kartonnen doosje of wikkel van een fles

web-design

Click, swipe, de wereld rond. Hier een greep uit diverse websites die ik heb ontworpen en gebouwd ik in de loop van de jaren als grafisch vormgever, bij diverse reclame bureaus en studio’s waar ik in dienst ben of was heb gemaakt.

Of het nu gaat om een simpel ontwerp of om de uitwerking in HTML en CSS. Of dat het in een CMS moet komen. Ik maak het. Van ontwerp tot een werkende web-site.


De web-site waar je nu naar kijkt, is gemaakt met behulp van het open-source platform WordPress. Dit werk betrouwbaar en is ook voor de niet techneut makkelijk later zelf te onderhouden.

illustraties

Hier diverse van illustraties. Deels in opdracht en deels vrij-werk. Diverse stijlen in lijn-werk en beeldmontages.

case study

Fictief voorbeeld project

Hoe werkt het proces nu eigenlijk? Hier (in het kort) de basis stappen van het proces. De opdrachtgever heeft een nieuw product of een dienst of andere zaken die op een duidelijke manier wereldkundig moet worden gemaakt. Het liefst met zoveel mogelijk controle over de boodschap. Dus niet zomaar een ‘berichtje’ of een ‘tweet’. In onderstaande voorbeeld gaan we uit van een producent van oplos-limonade die een nieuwe lijn Tropisch vruchten smaken aan zijn product-lijn wel toevoegen. Uit onderzoek blijkt dat er een marktpotentieel is voor z’n nieuw product. Nu de vraag hoe geef je het nog niet bestaande product een gezicht in het schap in de winkel en supermarkt. Dan kom de vormgever erbij. Die bekijkt wat er in de markt leeft en weet hoe je dit vertaal naar een passen en eigentijds ontwerp met een onderscheidende vormgeving.

Case study van: Het virtuele Kiwi project

Rendering 3d visualisatie model: Kiwi Siroop Bus

Stap 1

De input voor het project. In dit geval een niet bestaande opdrachtgever, een producent van limonadesiroop. Wens: een ontwerp voor een nieuwe smaken lijn van ‘tropisch fruit’. Stap 2: Opzet van het eerste idee en het uitwerken daarvan. Vervaardigen van de werktekeningen voor het ontwerp en maken van een 3d model van de siroop-bus.

3d draad model

Stap 2

Opzet van het eerste idee en het uitwerken daarvan. Vervaardigen van de werktekeningen voor het ontwerp en maken van een 3d model van de siroop-bus.

3d draad model

Stap 3

Uitwerking naar “artwork” voor de bus-bedrukking en b.v. een display, topkaart en schapstoken.


Stap 4

Visualisatie in 3d voor de presentatie aan de opdrachtgever.

Visualisatie case study kiwi project


Stap 5

De productie van het geheel naar hoge kwaliteit beeld en final-artwork (werktekeningen) in DTP.

Dit kan zijn het artwork voor de verpakkings-bedrukking. Uitleveren visualisaties voor communicatie materiaal in print, web, banners en social media.


contact

Wilt u informatie of anderzijds contact gebruik dan het onderstaande contactformulier.

  Je naam (verplicht) - Your Name (required)
  Je e-mail verplicht) - Your email adress (required)
  Onderwerp (verplicht) - Your subject (required)
  Je bericht (verplicht) - Your message (required)
  Leg de puzzelstukjes precies op elkaar | Place the puzzle pieces exactly on top of each other
  Bewijs dat je menselijk bent door het selecteren van huis.

  Met vriendelijke groet Robert Chrispijn


  Online ‘Portfolio’.
  Met een overzicht van werk dat ik in de loop van de jaren als grafisch vormgever en als technisch dtp-er en artworker maakte bij diverse reclame bureaus en studio’s waar ik in dienst ben / was heb gemaakt.
  Ik ben een Multi-Disciplinair Ontwerper voor alle soorten van vormgeving ⁄ communicatie, in de breedste zin van het woord. Grafische ontwerpen voor drukwerk (2D) voor o.a. huisstijlen, verpakkingen, advertenties, web-site of alleen een logo. Visualisaties van 3D-modellen in een “still” of als “animatie“ bijvoorbeeld een logo of een product.

  Omdat ik me niet beperk tot één aspect van het ontwerp spectrum, maar geloof in een totaal aanpak. Daarom mijn motto: “Veelzijdigheid als specialiteit“. Door de jaren heen heb ik gemerkt dat er binnen reclame bureau en studio’s, maar ook bij de opdrachtgevers behoefte is aan een brede aanpak.

  3d illustraties

  Hier een overzicht van mijn laatste 3d illustraties.
  Visualisaties van 3D modellen in een “still” of als “animatie”. Communicatie in “3D” want de wereld is niet plat. Ook als is een groot deel van de communicatie in “2D” via drukwerk, website of een reclame. De werkelijkheid is anders. Via een afbeelding of een animatie in 3D is het mogelijk om een product van alle kanten te laten zien of een niet bestaande situatie te creëren.

  Voor b.v. verpakkingen is het ideaal om middels 3d deze te visualiseren. Ik heb het geregeld toegepast voor producten die nog niet bestonden en alleen of nog in de ontwerpfase waren. Maar ook om een echt realistisch logo te maken van bijvoorbeeld glas of water. Een mooi chrome logo. Het is mogelijk in 3D. Of je wilt je nieuwe huis vast zien en er door kunnen lopen, dat geeft een veel beter idee dan de technische tekeningen van de aannemer of de architect.

  3d technical

  Om een technisch ontwerp inzichtelijk weer te geven is een visualisaties van een 3D modellen in een “still” of als “animatie” de perfectie optie. Met opengewerkte modellen of een deel weergaven. Is het voor de klant of consument snel duidelijk wat de extra’s of de unieke eigenschappen zijn. Via een afbeelding of een animatie in 3D is het mogelijk om een product van alle kanten te laten zien of een niet bestaande situatie te creëren. Ik heb het geregeld toegepast voor producten die nog niet bestonden en alleen of nog in de ontwerpfase waren. En een realistisch weergave overtuigt!
  Hieronder een uitgebreid overzicht.

  Roland Demo 1
  Roland Demo 2

  Roland Demo 3
  Roland Demo 4

  3d animations

  Hier diverse animaties, de meeste zijn 3d gerenderde video.

  Club 3D

  Info about USB C and DisplayPort over Alt Mode

  YD-Retail for REAL Germany Animation Cat from Pack(shot)

  Philips Male Shaving & Grooming

   

  Philips Domestic Appliances – Ionic Deep Steam Iron

   

  REAL Kattenvoer, kerst promo

   

  High Select beurs stand. | NUON Vattenvall bijeenkomst | REMIA Sixflags + Pietje Bell actie

   

  Diverse eigen animatie. Deels bestemd voor zelfstudie.

  3d exibitions

  exhibitions / beurzen / stands
  Visualisaties t.b.v. 3d presentatie ontwerpen van beurs stand. Om de opdrachtgever een beeld te geven van de uitstraling en de ruimtelijke indeling en mogelijkheden van de stand. En als basis voor de producent / standbouwer.

  Een uitgebreid overzicht. Met impressies vanuit verschillende kijkhoeken.

  contact

  Wilt u informatie of anderzijds contact gebruik dan het onderstaande contactformulier.

   Je naam (verplicht) - Your Name (required)
   Je e-mail verplicht) - Your email adress (required)
   Onderwerp (verplicht) - Your subject (required)
   Je bericht (verplicht) - Your message (required)
   Leg de puzzelstukjes precies op elkaar | Place the puzzle pieces exactly on top of each other
   Bewijs dat je menselijk bent door het selecteren van vrachtwagen.

   Met vriendelijke groet Robert Chrispijn


   Online ‘Portfolio’.
   Met een overzicht van werk dat ik in de loop van de jaren als grafisch vormgever en als technisch dtp-er en artworker maakte bij diverse reclame bureaus en studio’s waar ik in dienst ben / was heb gemaakt.
   Ik ben een Multi-Disciplinair Ontwerper voor alle soorten van vormgeving ⁄ communicatie, in de breedste zin van het woord. Grafische ontwerpen voor drukwerk (2D) voor o.a. huisstijlen, verpakkingen, advertenties, web-site of alleen een logo. Visualisaties van 3D-modellen in een “still” of als “animatie“ bijvoorbeeld een logo of een product.

   Omdat ik me niet beperk tot één aspect van het ontwerp spectrum, maar geloof in een totaal aanpak. Daarom mijn motto: “Veelzijdigheid als specialiteit“. Door de jaren heen heb ik gemerkt dat er binnen reclame bureau en studio’s, maar ook bij de opdrachtgevers behoefte is aan een brede aanpak.

   home

   Welkom op mijn online portfolio.
   Met een overzicht van werk dat ik in de loop van de jaren als creatief technisch dtp-er / grafisch vormgever bij diverse reclame bureaus en studio’s waar ik in dienst ben / was heb gemaakt.

   Ik ben een Multi-Disciplinair Creatief – Technisch DTP’er / Ontwerper voor alle soorten van vormgeving ⁄ communicatie, in de breedste zin van het woord. Grafische ontwerpen voor drukwerk (2D) voor o.a. huisstijlen, verpakkingen, advertenties, web-site of alleen een logo. Visualisaties van 3D modellen in een “still” of als “animatie“ bijvoorbeeld een logo of een product.

   Omdat ik me niet beperk tot één aspect van het ontwerp spectrum, maar geloof in een totaal aanpak. Daarom mijn motto: “Veelzijdigheid als specialiteit“. Door de jaren heen heb ik gemerkt dat er binnen reclame bureau en studio’s, maar ook bij de opdrachtgevers behoefte is aan een brede aanpak.

   Veelzijdigheid als specialiteit