Fictief voorbeeld project
Hoe werkt het proces nu eigenlijk? Hier (in het kort) de basis stappen van het proces. De opdrachtgever heeft een nieuw product of een dienst of andere zaken die op een duidelijke manier wereldkundig moet worden gemaakt. Het liefst met zoveel mogelijk controle over de boodschap. Dus niet zomaar een ‘berichtje’ of een ‘tweet’. In onderstaande voorbeeld gaan we uit van een producent van oplos-limonade die een nieuwe lijn Tropisch vruchten smaken aan zijn product-lijn wel toevoegen. Uit onderzoek blijkt dat er een marktpotentieel is voor z’n nieuw product. Nu de vraag hoe geef je het nog niet bestaande product een gezicht in het schap in de winkel en supermarkt. Dan kom de vormgever erbij. Die bekijkt wat er in de markt leeft en weet hoe je dit vertaal naar een passen en eigentijds ontwerp met een onderscheidende vormgeving.
Case study van: Het virtuele Kiwi project

Stap 1
De input voor het project. In dit geval een niet bestaande opdrachtgever, een producent van limonadesiroop. Wens: een ontwerp voor een nieuwe smaken lijn van ‘tropisch fruit’. Stap 2: Opzet van het eerste idee en het uitwerken daarvan. Vervaardigen van de werktekeningen voor het ontwerp en maken van een 3d model van de siroop-bus.

Stap 2
Opzet van het eerste idee en het uitwerken daarvan. Vervaardigen van de werktekeningen voor het ontwerp en maken van een 3d model van de siroop-bus.

Stap 3
Uitwerking naar “artwork” voor de bus-bedrukking en b.v. een display, topkaart en schapstoken.

Stap 4
Visualisatie in 3d voor de presentatie aan de opdrachtgever.

Stap 5
De productie van het geheel naar hoge kwaliteit beeld en final-artwork (werktekeningen) in DTP.
Dit kan zijn het artwork voor de verpakkings-bedrukking. Uitleveren visualisaties voor communicatie materiaal in print, web, banners en social media.
Case study materiaal Case study materiaal Case study materiaal Case study materiaal Case study materiaal Case study materiaal Case study materiaal Case study materiaal Case study materiaal